Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ'ın, Yağlıdere Belediye Başkanı olarak seçilmesine müteakip borsamız yönetim kurulunda yapılan görev dağılımı yapılmıştır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Yaşar İBAŞ'ın, Yağlıdere Belediye Başkanı olarak seçilmesine müteakip borsamız yönetim kurulunda yapılan görev dağılımı şu şekilde gerçekleşmiş bulunmuktadır; Yönetim Kurulu Üyelerinin kendi aralarında yaptığı seçim ile Hamza BÖLÜK, ittifak ile Giresun Ticaret Borsası'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmiş olup, Hamza BÖLÜK'den boşalan yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevine Hasan KAHRAMAN seçilmiştir. Yönetim Kurulumuzun daha önceden beridir görevde bulunan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necattin YILMAZ, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Hamdi AKŞEN ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman KAYA ise görevlerine aynı şekliyle devam etmektedir.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Hamza BÖLÜK: "Üyelerimizin teveccühleriyle geçen seneden beri Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Yaşar İBAŞ kardeşimiz, Yağlıdere İlçemizdeki halkımıza hizmet etme tercihinin neticesinde Yağlıdere Belediye Başkanı seçilmiştir. Kendilerinin büyük oranda halk desteği ile başkan seçilmesinden çok mutlu olduğumuzu öncelikle ifade etmek istiyorum. Allah bu görevinde kendisini utandırmasın.
Tabi ki Giresun Ticaret Borsası, Ülkemizde çok önemli bir yerde olan Fındık Borsalarından bir tanesi. Kurumsal kültürü olan ve kendini Ülkemizde ve Dünya ölçeğinde ispatlamış bir borsamız. Değerli yol arkadaşım Yaşar Bey'den sonra bizlerde Yönetim Kurulu Başkanlığımız döneminde, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Başkanımız ve Meclis üyelerimizle birlikte ekip ruhu ile önümüzdeki dört yıllık süreçteki hedeflerimizi kaldığımız yerden devam ettirmeye, hatta daha fazlasını yapma gayreti içerisinde olacağız.

Hedeflerimizin bu dönemdeki en büyüğü ve en önemlisi fındıkçılar sitesini kurmak, doğru dürüst tahmil tahliye yapamayacak düzeyde fiziki şartları zorluklar içerisinde bulunan üyelerimizin rahatça ticaretlerini yapabilecekleri, müstahsillerimizin fındıklarını kalitesine göre satabilecekleri bir açık pazar yeri oluşturma hevesindeyiz. Bunları yerel yönetimlerin önde gelenleri ile paylaştık, yeni dönemde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak çok değerli başkanlarımızla yine istişare edeceğiz. Onlardan bizlere alan tahsisi gerçekleştirmelerini isteyeceğiz. Bu ilin en önemli ürünü olan fındığımızın daha da kıymetlendirilmesi için yerel yönetimlerimizle iş birliği içinde olacağız. Giresun Fındığını tanıtacak fındıkçılar sitesinin bu dönemde temellerini atmanın azmi içerisinde olacağız.

Göreve geldiğimiz günden beri yinelediğimiz fındık satış noktaları için bir kez daha yerel yönetimlerimizden ve devlet büyüklerimizden yer tahsisi istiyoruz. Giresun Kalite Fındık gibi çok özel bir ürüne sahip olan bu değerimizi tüketicilerin beğenisine sunmak için bize fırsat verin diyoruz. Bu konuda bize güvenin, bizler Giresun Fındığını dünyaya tanıtmanın yükünü sırtımıza alalım istiyoruz. Türk üreticisinin alın terinin karşılığını Dünya ölçeğinde ve ülke içinde tüketicilerin beğenisine sunarak fındıktan daha çok gelir elde edelim istiyoruz.
Yine bu çalışma döneminde Giresun Fındık Müzesi'ni ve açık hava tema parkını hayata geçirmek istiyoruz. Bu proje içinde dünyadaki tüm fındık çeşitlerini barındıran bir fındık bahçesi oluşturmayı, fındık yaşam döngüsünü anlatacak tematik alanlar yapmayı, ki bu alanların içerisinde köy evleri, köy fırını, serenti vb. köydeki birçok yaşamı anlatacak bir mizansen kurgulamayı, insanların o alanlarda nasıl yaşamını sürdürdüğünü gösteren silikon heykeller ile sergilemeyi planlıyoruz. Yine bu alan içerisinde Giresun'lu Milli Mücadele Kahramanlarının fedakarlıklarını anlatacak Milli Mücadele Müzesi'ne de yer vermek istiyoruz. Hevesimiz çok yeter ki fırsat yaratılsın istiyoruz.
Bu projelerimizi yapacak ekip arkadaşlarımız, hevesle işin ucundan tuttular ve planlamalarımızı ona göre adım adım ilerletiyoruz.
Bakınız Giresun'da ve Doğu Karadeniz'de İlk güneş enerjisi santralini devreye almaya çalışıyoruz. Çok yakın zamanda ihaleleri yapılacak ve farklı bir inovasyonu halkımıza gösterme mücadelesine girmiş olacağız.
Yine Fındık Ar-Ge Merkezi projemizin ihaleleri 15 Nisan tarihinde sonuçlanacak. Her şey yolunda gider ise bu sene Eylül ayında temelleri atılacak ve bölgemizde Ar-Ge yapma ruhunu geliştirecek bir proje olarak hayata geçecek inşallah.
Giresun Kalite Tombul Fındığımızın tüm dünya pazarlarına ilk elden güvenilir bir şekilde pazarlanması için e-ticaret sitesi kurduk ve önümüzdeki sezon inşallah faaliyete başlayacak. Tüm alt yapısı hazır olan bu konuda Fiskobirlik ile çok ciddi ve koordineli bir çalışma yürütüyoruz.
Ekip arkadaşlarımızla birlikte, bu çalışmalar sayesinde Giresun Ticaret Borsası'na azami fayda yaratabilirsek eğer, biz de daha önce buralarda görev yapan çok değerli yöneticilerimiz gibi faaliyetlerimizi ve projelerimizi tamamlayabildiğimiz ölçülerde görevimizi başka insanlara huzur içerisinde devrederek tamamlamayı düşünüyoruz.
Camiamızın temelini oluşturan tüm üyelerimize bana gösterdikleri yakın ilgi ve destek için çok çok teşekkür ediyorum. En çokta beni bu değerli göreve layık gören değerli Giresun Ticaret Borsası'nın Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Mevla’m bizlere dirlik, bereket ve bu ülkeye ve Türk Milletine hizmetler üretmeyi nasip etsin. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün talimatı ile 1926 Yılının mayıs ayında kurulma kararı verilen ve o zamanda Fındık Borsası olarak kurulan Giresun Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığına layık olabilmek için elimden gelenin en iyisini yapma gayretinde olacağımın bilenmesini diliyor, tüm Giresunlu üreticilere, camiamıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

GİRESUN TİCARET BORSASI
Hamza BÖLÜK