Giresun Ticaret Borsası ‘A’ Sınıfı Hizmet Kalitesini Taçlandırdı

Geçen yıl ‘A’ sınıf akreditasyon unvanı alan Giresun Ticaret Borası, ‘A’ sınıfı akreditasyon puanını yükselterek, Türkiye’de parmakla sayılı Ticaret Borsaları arasına girdi. Giresun Ticaret Borsası, TOBB’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla yapılan törende akreditasyon beratını aldı.

Giresun Ticaret Borsası hizmet kalitesinde sınır tanımıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Giresun Ticaret Borsası’nın ‘A’ sınıfı akreditasyon sertifikasını yeniledi. 12. Dönem Akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan Giresun Ticaret Borsası 5 yıldız hizmet kalitesini koruyarak, akreditasyon derecesini yükseltti. Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Akreditasyon Sistemi"ne yönelik sertifika töreni, TOBB da gerçekleştirildi. Sertifika törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

Törende konuşan TOBB Başkanı Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizdi. Aralarında Giresun Ticaret Borsası’nın da bulunduğu 54 Oda ve Borsanın akreditasyonunu yenilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu”1 adet Odamız da akreditasyon seviyesini yükseltti. Esasında onlar, kendilerini dönüştürdüler ve geliştirdiler. Reel sektör için hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiler. Proje üretiyorlar, yurtdışına açılıyorlar, reel sektöre işin hakkını vererek kanaat önderi oluyorlar. İşte 5 yıldızın manası da burada gizli. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalar da, minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. Yani dünya standartlarında çalıştıklarını belgelemiş oluyorlar” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, reel sektörü oda ve borsaların temsil ettiğini ifade etti.
Hizmet ve üretimde belli standartları sağlamanın tarih boyunca uygulandığını belirten Tüfenkci, "Ahilik sistemi bunun en güzel örneklerinden biridir. Ahilikte üretimin her aşaması, belli standartlara, kurallara bağlanmıştı. İşte bu üyelere hizmet veren odalarımızın hizmetinin, belli bir standartta olması bizim için önemlidir. Bunun için harcanan çabayı, inanın sadece bir berat almak için olarak anlamayın." değerlendirmesinde bulundu.

Oda ve borsaların özellikle kırtasiyeciliği ve bürokrasiyi azaltma noktasında çabaları olduğunu söyleyen Tüfenkci, "Daha çok çalışmalıyız. Kırtasiyecilikten kurtulmamız lazım. Ülkeye daha fazla ne verebiliriz, ne kazandırabiliriz bunun hesabını yapmamız lazım." ifadesini kullandı.

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu ve Meclis Başkanı Harun Aydın, Türkiye’de A sınıfı akreditasyona sahip 11 borsa arasında yer almanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Giresun Ticaret Borsamız geçen yıl A sınıfı akredite olmuştu. Tekrar geçirmiş olduğumuz denetimlerde, üyelerimize sunduğumuz hizmet kalitesi, yaptığımız çalışma ve faaliyetlerle A sınıfı akreditasyonumuzu perçinledik. Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla düzenlenen törenle de akreditasyon sertifikamızı aldık. Artık Giresun Ticaret Borsası A sınıfı bir borsa, tüm üyelerine 5 yıldız hizmet vermektedir. Bu bundan sonrada böyle devam edecektir. Bizim hedeflerimiz ve projelerimiz çok büyük. Böyle büyük borsaya da, A sınıfı akreditasyon yakışıyor.Giresun Ticaret Borsası takip edilen ve imrenilen bir borsa. Türkiye’nin A sınıfı akreditasyonuna sahip 11 borsasından bir tanesi ve bununla gururluyuz” dedi.
Aydın ve Yanıkoğlu, A sınıfı akreditasyon sertifikası alınmasında emeği bulunan yönetim kuruluma, meclisime, tüm borsa çalışanlarına ve danışmanımız Banu Yüksel hanımefendiye teşekkür ediyorum dedi.

Giresun Ticaret Borsası A sınıfı akreditasyon sertifikasını, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, Meclis Başkanı Harun Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özcan Güre, Meclis Üyeleri Hüseyin Kahraman, Mustafa Demirci, Necattin Yılmaz, Halil Ak, Arslan Şenel, Genel Sekreter Eren Nizam teslim aldı.
25/02/2017

Uğur ÖZTÜRK’DEN Veda Ziyareti 21/08/2017
Uğur ÖZTÜRK’DEN Veda Ziyareti
Ulusal Fındık Konseyi ve Poyraz A.Ş'den Borsamıza Ziyaret 21/08/2017