Vali Sarıfakıoğulları’ndan Borsamızda Bulunan Fındık Alım Faaliyetlerine Ziyaret

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Borsamız yerleşkesinde bulunan Lisanslı Depoculuk Faaliyetleri ve TMO Giresun Şubesini ziyaret ederek fındık alımları hakkında bilgi aldı.

TMO’nun Fiziki ve ya Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak fındık alımlarına tüm hızıyla devam etiğini belirten Vali Sarıfakıoğulları, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Giresun Ticaret Borsası ve TMO arasındaki iş birliği ile ileri tarihli olan randevuların öne çekilerek, fındık alımlarının daha da hızlandırıldığını söyledi.

Vali Sarıfakıoğulları açıklamasının devamında “Alım Fiyatlarımız; Giresun kalite 10.50 TL/Kg – Levant kalite; 10.00 TL/Kg’dır. Bugün itibariyle 44 alım noktasında 36 bin üreticiden 60 bin ton fındık satın alınmıştır. Ürün bedeli olarak üreticilerimize 420 milyon TL ödeme yapılmıştır. Önümüzdeki hafta 180 milyon TL daha ödeme yapılacaktır.

Üreticiler randevularını www.tmo.gov.tr internet adresinden ve alım noktalarından alabilirler. Önümüzdeki günler için 40 bin üreticiye, 90 bin ton fındık randevusu verilmiştir. Randevuların gerçekleşme oranı %70 civarındadır.

Randevusunu öne almak isteyen üreticilerimiz TMO işyerleriyle irtibata geçebilirler. Böylelikle alım kapasitemizde oluşacak boşluklar telafi edilecek ve üreticilerimizin ürünleri kısa zamanda işlem görecektir.

Üreticilerimiz fındık alımları konusunda her türlü bilgi ve şikâyeti Alo Ürün Hattı’na da [(0 312 416 34 10 (8 hat)] bildirebilirler” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Harun Aydın, Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu ve TMO yetkilileri hazır bulundu.

16/10/2017

Giresun Ticaret Borsası yeni yönetimi TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. 24/04/2018
Yeni Yönetim Kurulumuz ve Meclisimiz TOBB Başkan Danışmanı Kudbettin ARZU ile bir araya geldi. 24/04/2018
Giresun Ticaret Borsası heyeti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının akabinde Anıtkabir’i ziyaret ettiler. 24/04/2018
Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Yönetimimizi ziyaret etti. 20/04/2018
Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Yönetimimizi ziyaret etti.
Giresun Ticaret Borsası Meclis ve Yönetim Kurulumuz Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'nı ziyaret etti. 20/04/2018
Fiskobirlik Yönetimi yeni borsa yönetim kurulunu ziyaret etti. 20/04/2018
Fiskobirlik Yönetimi yeni borsa yönetim kurulunu ziyaret etti.
Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Yapıldı 18/04/2018
Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Yapıldı
Espiye Belediye Başkanı Karadere'den Hayırlı Olsun Ziyareti 16/04/2018
Espiye Belediye Başkanı Karadere'den Hayırlı Olsun Ziyareti