Vali Sarıfakıoğulları’ndan Borsamızda Bulunan Fındık Alım Faaliyetlerine Ziyaret

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Borsamız yerleşkesinde bulunan Lisanslı Depoculuk Faaliyetleri ve TMO Giresun Şubesini ziyaret ederek fındık alımları hakkında bilgi aldı.

TMO’nun Fiziki ve ya Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak fındık alımlarına tüm hızıyla devam etiğini belirten Vali Sarıfakıoğulları, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Giresun Ticaret Borsası ve TMO arasındaki iş birliği ile ileri tarihli olan randevuların öne çekilerek, fındık alımlarının daha da hızlandırıldığını söyledi.

Vali Sarıfakıoğulları açıklamasının devamında “Alım Fiyatlarımız; Giresun kalite 10.50 TL/Kg – Levant kalite; 10.00 TL/Kg’dır. Bugün itibariyle 44 alım noktasında 36 bin üreticiden 60 bin ton fındık satın alınmıştır. Ürün bedeli olarak üreticilerimize 420 milyon TL ödeme yapılmıştır. Önümüzdeki hafta 180 milyon TL daha ödeme yapılacaktır.

Üreticiler randevularını www.tmo.gov.tr internet adresinden ve alım noktalarından alabilirler. Önümüzdeki günler için 40 bin üreticiye, 90 bin ton fındık randevusu verilmiştir. Randevuların gerçekleşme oranı %70 civarındadır.

Randevusunu öne almak isteyen üreticilerimiz TMO işyerleriyle irtibata geçebilirler. Böylelikle alım kapasitemizde oluşacak boşluklar telafi edilecek ve üreticilerimizin ürünleri kısa zamanda işlem görecektir.

Üreticilerimiz fındık alımları konusunda her türlü bilgi ve şikâyeti Alo Ürün Hattı’na da [(0 312 416 34 10 (8 hat)] bildirebilirler” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Harun Aydın, Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu ve TMO yetkilileri hazır bulundu.

16/10/2017

14/07/2018
Üyelerimize 7143 Sayılı kanunla ilgili önemli duyuru. 05/07/2018
Üyelerimize 7143 Sayılı kanunla ilgili önemli duyuru.
KOBİ tanımında değişiklik yapıldı. 25/06/2018
KOBİ tanımında değişiklik yapıldı.
24 Haziran Seçimleri sonuçlandı.
Giresun Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Cevdet COŞKUN'a nezaket ziyareti
Çocuk Gözüyle Fındık ve Giresun konulu resim yarışması ödül töreni ve sergisi 07/06/2018
Çocuk Gözüyle Fındık ve Giresun konulu resim yarışması ödül töreni ve sergisi
KOSGEB'den “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı”
Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'ndan Borsamıza ziyaret. 25/05/2018
Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI'ndan Borsamıza ziyaret.
INNOFOOD Projemiz Hakkında Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti. 02/05/2018