Kardeş Şehir Alba Belediye Başkanı ve Beraberindeki Heyet Borsamızı Ziyaret Etti

Giresun’un kardeş şehir olduğumuz İtalya’nın Alba kenti Belediye Başkanı Maurizio Marello, İtalya’nın eski Türkiye Büyükelçisi Carlo Marsili, Fındık Derneği Başkanı Flavio Borgna ve beraberindeki heyet Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Harun Aydın ve Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Harun Aydın ve Temel Yanıkoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; “Birçok ortak yanımız var. İtalya ile olan fındık diyalogunun kardeş şehir Alba ile güçlenmesini arzu ettiklerini” söyledi.

İtalya Alba Belediye Başkanı Maurizio Marello, Giresun hakkında güzel bilgiler aldıklarını ifade edip; “Alba’nın 6 kardeş şehri var. Giresun için fındık kardeşliği diyebiliriz. Burada sıcak bir karşılama oldu. Kendimizi evimizde hissettik.” şeklinde konuştu.

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Harun Aydın ve Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, konuklarına özel tasarım, Giresun tombul fındığı hediye etti. Ardından Giresun Ticaret Borsası Ar-Ge proje uygulama ofis müdürü E.Suat Başkan tarafından Dünya da fındık alanında bir ilk olan fındık lisanslı deposu ve fındık spot borsasını gezerek detaylı bilgi alındı. E. Suat Başkan, Projenin, 12 milyon Euroya mal edildiğini ve tesislerin büyük bir kısmını AB fonları ve Türkiye kaynakları ile yapıldığını anlattı.

Ziyarette, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Güre, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İzzet Tekbaş, Meclis Üyesi Halil Ak ve Genel Sekreter Eren Nizam hazır bulundu.

27/03/2017

Ak Parti STK Buluşması Giresun’da Yapıldı 07/12/2017
Ak Parti STK Buluşması Giresun’da Yapıldı
Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan’dan Borsamıza Ziyaret 29/11/2017