‘Çocuk Gözüyle Giresun ve Fındık” konulu resim yarışması Ödül Töreni Yapıldı

İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya il genelinden 452 öğrenci katıldı.

Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan 40 resim beğeniye sunuldu.

Giresun Ticaret Borsası tarafından 2. düzenlenen yarışmada, öğrenciler fındıkla ilgili düşüncelerini resmetti. Öğrenciler, resimlerinde fındık hasadından kurutulmasına kadar kendi hayallerini yansıttı. Giresun Can Akengin Sanat Galerisi’nde görücüye çıkan ‘Çocuk Gözüyle Fındık’ sergisi aynı zamanda çocuklarda fındık algısı oluşturuyor.

Serginin açılışı Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretimler Genel Müdürü Ercan Türk, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Saraydemir, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, Meclis Başkanı Harun Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, AK Parti İl Başkanvekili Kenan Tatlı ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Yarışmada 1. Dereli Atatürk İlkokulundan Damla Karaman, 2. Giresun Merkez Şehit İsa Yüksel İlkokulundan Nazlıcan Tetire, 3. Giresun Merkez Yeşilgiresun İlkokulundan Zeynep Naz Demir elde ederken borsa özel ödülüne Bilim ve Sanat Merkezinden Zeynep Esen layık görüldü. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Harun Aydın ve Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek kutladı. Yanıkoğlu, amaçlarının Türk fındığının önemini 7’den 77’ye toplumun herkesime yaymak olduğunu ifade ederek, “olmazsa olmazımız olan fındığı çocuklarımızın belleğine yerleştirmek” dedi.

10/04/2017

Ramazan Bayramı Mesajı 23/06/2017
Ramazan Bayramı Mesajı
Borsamız Üyesi Pro Gıda Türkiye'nin 500 Sanayi Kuruluşu Listesinde Yerini Aldı 19/06/2017